Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Problem i skolan

Barn tillbringar en stor del av sin tid i skolan. Skolan ska vara en trygg plats där man får utvecklas som person, lära sig saker och ha viktiga vuxenkontakter utanför hemmet.

Ibland kan emellertid skoltiden upplevas som problematisk i någon form och då är det bra att tala med någon.

Du vet bäst hur det känns

Alla situationer är unika och du vet bäst själv hur det känns i din egen situation. Trivs du inte i skolan, kan det finnas många olika orsaker och många lösningar på ditt problem. Kanske finns det andra som är eller har varit i en liknande situation och som du kan byta idéer och erfarenheter med.

Ingen ska behöva må dåligt

Ibland kan du själv hitta orsaken till att du känner som du gör och komma på egna lösningar. Ibland behöver du andras hjälp, till exempel vänner, föräldrar, skolpersonal eller personal från någon annan barn- eller ungdomsverksamhet. Du ska inte behöva må dåligt i din skola.

Här kan du få hjälp

Kontakta lärare, rektor, elevhälsan eller ansvariga personer på Utbildningsförvaltningen om du behöver hjälp med något problem i skolan.

Du kan också få hjälp via Region Skåne Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vänder sig till dig som är under 18 år och till dig som är förälder till barn och ungdom under 18 år. Läs mer om BUP Ängelholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster