Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Sommarlovsbiljett 2018

Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet för åk 6-9 samt åk 1-2 i gymnasieskolan.

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet. Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten.

Därför kommer Skånetrafiken att i början av juni skicka ut ett Jojo-kort märkt med ”sommarlovsbiljetten” till alla som är berättigade. Du bör ha fått ditt kort senast 11 juni.

Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande 15 juni till 15 augusti inom Skåne. Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet kommer att vara personligt och går inte låna ut till någon annan.

Om du har frågor om sommarlovsbiljetten, om den kommit bort med posten, om du förlorat ditt kort eller har andra problem, kontakta Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skulle Skånetrafiken då hänvisa dig till din hemkommun och du är folkbokförd i Örkelljunga, så kontakta oss enligt nedan.