Oväntat i Örkelljunga city

Projektet "Oväntat i Örkelljunga City" ska bidra till en positiv centrumutveckling och syftar till att skapa mer liv och intresse för Örkelljunga City.

Näringsliv & Destination, Kultur- & fritidsförvaltningen och Samhällsbyggnadsförvaltningen samarbetar för att skapa oväntade, enkla, kostnadseffektiva och ibland tillfälliga installationer och händelser på Sven Hjalmarsson plats i Örkelljunga City. Händelserna kommer att äga rum från maj till december under 2017.

Läs mer i nyheten Helt oväntat

"Oväntat i Örkelljunga city-händelser"

Hittills har följande "Oväntat i Örkelljunga city-händelser" ägt rum:

10 augusti
Del 5 i vårt projekt ”Oväntat i Örkelljunga City”
Välkommen att spela schack på Terrassen i Örkelljunga centrum!

Rutorna på marken hoppas vi skall inspirera till en runda schack. Utmana en vän, någon i närheten eller spela med dig själv. Schackpjäser lånar du på Coop Extra tvärs över Bangatan. Där lämnar du även tillbaka schackpjäserna.

Utmana en Skånsk mästare i schack

I samband med invigning av schackspelet på torsdag 10/8 kommer nordvästra Skånes schackförbund att vara på plats och bjuda in till spel, dels på det stora spelet och dels på små portabla spel på vanliga bord. De är på plats från klockan 11.30 och minst två timmar framåt eller tills det inte finns någon att spela mot.

Regler för schack hittar du exempelvis på internetadressen http://bjursasschackklubb.se/länk till annan webbplats

Vi önskar dig en trevlig stund i schackspelets värld!

Del 4 i vårt projekt ”Oväntat i Örkelljunga City”.
På temat "oväntat" ställer kommunen ut en röd bänk någonstans i centrala Örkelljunga. Bänken placeras inledningsvis vid ingången till Pinnåområdet men kommer att flyttas runt och dyka upp lite varstans.

Del 3 i vårt projekt ”Oväntat i Örkelljunga City”.
Street art-konstnären Tim Timmey har skapat ett verk som monterats på väggen mot systembolagets vägg i Örkelljunga centrum.

Del 2 i vårt projekt ”Oväntat i Örkelljunga City”.
Världspremiär för Örkelljungabakelsen på årets Örkelljungadagar!

Del 1 i vårt projekt ”Oväntat i Örkelljunga City”.
Gröna cykelställ på plats.