Projekt Naturarenan

”Naturarenan vid Hjälmsjön” är ett projekt vars vision är att skapa en sport-, frilufts, rekreation och kulturarena vid Hjälmsjön.

Örkelljunga kommun ligger bakom initiativet till ”Naturarenan vid Hjälmsjön” tillsammans med föreningen Naturarenan vid Hjälmsjön. Efter godkänt stöd från Jordbruksverket och Leader möjliggörs projektet via Europeiska regionala utvecklingsfonden. Idag leds projektet samt föreningen av kommunens näringslivs- och turistchef Krister Persson.

På naturarenan ska det finnas möjlighet att året om ta del av sport- och friluftsaktiviteter samtidigt som du har närhet till den vackra naturen. Förhoppningen med projektet är att det i framtiden kommer att finnas verksamheter på naturarenan så som hotell, restaurang, entreprenörsverksamheter inom naturturism, gym och andra lokaler som är till för allmänheten.

Det tänkta området för detta kan ex. vara i samband dagens rodd och kanotanläggning. Tillsammans skapar områdena en lättillgänglig och lämplig plats för en naturarena – där det finns närhet till både bussförbindelser, skog och sjö.

Föreningen har fått godkänt sin Leaderansökan och beviljats ekonomiska medel för att under 2018 genomföra förstudien. En projektledare kommer att anställas för detta arbete. Projektledaren skall arbeta under hela 2018 och kommer att avsluta sitt jobb med att överlämna en affärs- och finansieringsplan till uppdragsgivaren föreningen ”Naturarenan vid Hjälmsjön”

Vill du bli delaktig i projekt Naturarenan vid Hjälmsjön?

Föreningen ”Naturarenan vid Hjälmsjön” söker medlemmar, både privatpersoner och företag välkomnas. Medlemskapet kostar 100 kr/år för privatpersoner och 500/år för juridiska personer. Medlemskapet är symboliskt och ger samtidigt föreningen en lite grundplåt i sitt administrativa arbete. Givetvis är ditt engagemang och gillande lika välkommet utan medlemskap.

Inbetalning sker till ”Naturarenan vid Hjälmsjön”
Swedbank konto: 8169-5 964 582 519-2

Ange ditt namn och e-postadress vid inbetalning.

För mer information

Du hittar mer information i vår Projektbeskrivning NaturarenanPDF och på projektets facebooksida Naturarenanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster