Pressmeddelande

Nu är vi 10 000 i Örkelljunga kommun

I januari blev Sveriges befolkning tio miljoner och drygt två veckor senare har även Örkelljunga kommun passerat en historisk gräns med 10 000 invånare. En tusendel av Sveriges befolkning bor nu i Örkelljunga kommun.

De senaste fyra åren har invånarantalet i Örkelljunga kommun stigit. Från år 2013 till februari år 2017 rör det sig om en ökning med ca 355 personer. Idag den 7 februari bor det 10 008 invånare i Örkelljunga kommun, enligt statistik från Skatteverket.

Det är fantastiskt roligt att många väljer att flytta till Örkelljunga kommun och att många stannar kvar! Vi arbetar hårt med att göra kommunen till en attraktiv plats att bo på och det här är ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb, säger Carina Zachau, kommunstyrelsens ordförande.

Att kommunen har passerat den historiska 10 000 gränsen ska naturligtvis uppmärksammas, och Örkelljunga kommun planerar att hålla ett firande av detta under mars månad.

Alla som vill är välkomna att fira tillsammans med oss. Exakt hur firandet kommer att gå till är ännu inte helt bestämt men det kommer att ske i mars, säger Carina Zachau.

Detaljerad information om firandet kommer att publiceras på www.orkelljunga.se.