Inget bredbandsstöd från länsstyrelsen Skåne

Äng

Länsstyrelsen Skåne kommer inte att kunna bevilja landsbygdsansökan gällande Örkelljungas landsbygd på grund av gällande EU-lagstiftning. Härmed faller Svenska Stadsnäts ansökan.

Regelverket säger att en ansökan aldrig beviljas landsbygdsstöd när det finns en marknadsaktör som kan bygga fiber utan stöd i samma område.

Örkelljunga kommuns beslut att bidra med 11,2 Mkr som stöd för fibersatsning på landsbygden kvarstår och ambitionen är att det ska finnas fiber för hela landsbygden.

IP Only har ett erbjudande som gått ut till alla fastigheter på landsbygden i Örkelljunga kommun vilket vi ser som mycket intressant för landsbygdsutvecklingen inom kommunen. Vi återkommer med mer information om anmälan så snart vi vet vilka samarbetsmöjligheter vi kan erbjuda.

Utdrag från www.lansstyrelsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:

"Inget stöd i områden som kan fibreras utan stöd

Ett krav för att en ansökan ska kunna beviljas stöd är att det är säkerställt att det inte finns något intresse från marknaden att bygga ut, utan stöd, i det aktuella området. Detta kontrolleras genom att en karta över området publiceras på Länsstyrelsens webbplats under minst en månad innan beslut om stöd fattas."

Har du frågor om bredband och fiber i Örkelljunga kommun?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om fiber.

Yvette Bårring, Bredbandsstrateg
yvette.barring@orkelljunga.se