Byggbeslut gällande fiber för landsbygden

IP ONLY har nu tagit byggbeslut gällande fiberutbygnad för hela Örkelljunga landsbygd.

Det är nu dags att beställa fiber om du inte redan gjort det. Sista svarsdatum för beställning är 31 augusti. Informationen om byggbeslut har gått ut både via vanlig post och via mejl. För dig som inte fått informationen finns den här:

Information om byggbeslut från IP ONLY 2017-08-01PDF

Den 27 juli tecknade Örkelljunga kommun ett tilläggsavtal med IP only som innebär att det nu blir ett byggbeslut för bredband till hela landsbygden i kommunen. Med tilläggsavtalet förbinder sig kommunen att köpa upp till 630 anslutningar för fastigheter som just nu inte vill ha fiber. I första hand prioriteras permanentfastigheter och i andra hand fritidshus. Vi ser det som troligt att många fritidshus på sikt kan bli permanentbostäder. Fastighetsägaren får inte fungerande fiber till sin fastighet förrän denna har betalt anslutningsavgiften som man då köper av kommunen.

För mer information kontakta

Yvette Bårring, Bredbandsstrateg