Idag togs det första spadtaget för fiberutbyggnaden på landet

Bredbandsstrateg Yvette Bårring, Kommunalråd Carina Zachau (M) och Johan-Christer Svensson från IP-Only. Foto: IP Only

Örkelljunga kommun har sedan 2017 ett samarbetsavatal med IP Only för fiberutbygnad på landsbygden. Idag togs första spadtaget i Florshult med representanter från både Örkelljunga kommun och IP Only.

Spadtaget var symboliskt med tanke på att flera hundra hushåll redan fått en installation i bostaden och många har även fått grävt på tomt. Spadtaget var framförallt som ett avstamp för den stora satsning som görs av Örkelljunga kommun och IP-Only tillsammans när det gäller fiberutbyggnaden i hela kommunen.

Läs även HD:S artikel Nu är det gjort – första spadtaget för fiber på landetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster