Nu ökar servicen på biblioteken i Örkelljunga

Från och med måndag den 5 februari är även filialbiblioteken i Åsljunga och Skånes Fagerhult med i reservationssamarbetet inom Bibliotek Familjen Helsingborg.

Reservationssamarbetet innebär att det finns möjlighet att beställa böcker och annat material från 55 andra bibliotek till Åsljunga och Skånes Fagerhult. Det gör att bibliotekets service till medborgarna ökar även på de mindre orterna i kommunen.
”Det betyder väldigt mycket för vår familj då ingen av oss föräldrar arbetar i Örkelljunga. Nu slipper vi att köra extra till Örkelljunga enbart för att hämta reserverade böcker. Att kunna reservera är en suverän tjänst som nu blir ännu bättre. Så fort barnen hittar en favoritbok reserverar vi fler i samma serie, det uppmuntrar dem att fortsätta läsa” säger Petra Wolf som lånar på biblioteken.

”Vi är mycket glada att även filialerna är med i reservationssamarbetet och att vi har kunnat utöka vårt samarbete med Arbetsmarknadsenheten som kör transporterna med reserverade medier” säger Sara Olsson, Bibliotekssamordnare.

Dessutom införs möjligheten att skriva ut och köpa biljetter till kommunens evenemang via Tickster.