Spolning av dricksvattennätet i Örkelljunga kommun

Under oktober månad spolar VA-enheten dricksvattennätet för att säkerställa vattenkvaliteten. Arbetet startar på måndag den 1 oktober och utförs på vardagar mellan kl 07.00 - 16.00 under cirka tre veckor.

Spolningen innebär att fällningar och mikrobiell tillväxt, som vanligtvis finns på ledningsrörens insida, lossnar. I samband med arbetet kan det tillfälligt bli sämre vattentryck och missfärgat vatten för boende och företag i området. Vattnet är inte farligt att dricka men det kan vara bra att tappa upp vatten innan för dagsbehov. Undvik att tvätta och diska medan spolningen pågår i ditt område.

SMS kommer att skickas ut dagen innan till de berörda specificerat med dag och klockslag. Har du registrerat ditt mobilnummer för vår SMS-tjänst? Om inte kan du göra det här.

För att inte dra spolvattnet till din fastighet kan du låta bli att använda vattnet under tiden. När vi avslutat vår spolning efter dagens slut kan du öppna kranarna och spola kraftigt tills det att vattnet ser klart ut. Spola länge före tvätt av ljusa kläder. Vi ber om överseende för de besvär spolningen medför. Den ingår i det årliga underhållet av vattenledningsnätet med syfte att förbättra vattenkvaliteten.