Ungdomsenkäten LUPP genomförs i Örkelljunga

LUPP är en enkät som samlar in kunskap om ungas situation, erfarenheter och synpunkter. Undersökningen riktar sig till ungdomar mellan 13-19 år.

Kunskap om unga gör skillnad för unga

Beslut som rör unga ska bygga på kunskap om unga. Ungdomsenkäten LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är ett verktyg för att ta reda på hur ungas livssituation ser ut lokalt. Frågorna i enkäten ger svar på hur unga i kommunen ser på inflytande och demokrati, situationen i skolan, möjligheten till arbete, sin egen hälsa och trygghet, sin fritid, och hur de ser på sin egen framtid.

LUPP genomförs i oktober och november

Under oktober och november kommer enkäten att genomföras i Örkelljunga. Enkäterna fylls i digitalt under skoltid på Kungsskolan, Solängsskolan och Utbildningscentrum.

Resultatet av undersökningen kommer att analyseras av alla förvaltningar i kommunen och kommer ligga till grund för politiska beslut som rör unga.

För mer information kontakta:

Li Merander, folkhälsoutvecklare Telefon: 0435-550 09

Mattias Persson, föreningsutvecklare