Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 november

Sammanfattning av kommunfullmäktiges sammanträde.

• Budgetförslaget antogs. Skattesatsen blir oförändrad och inga besparingar kommer att göras. Utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen ges extra pengar.

Inom utbildningsförvaltningen kommer de extra pengarna att gå till anställning av hälsopedagog som ska arbeta på den nya hälsoförskolan. Det hälsofrämjande arbetet ska också spridas vidare till övriga förskolor i kommunen. Särskolan får ett utökat stöd för att kunna möta det ökade elevunderlaget.

Inom socialförvaltningen går de extra pengarna till att möta de ökade kostnaderna inom äldreomsorgen och individ- och familjeomsorgen.
  • Kommunens IT-verksamhet ska förberedas för att anslutas till IT-organisationen IT 4K tillsammans med Klippan, Bjuv, Perstorp och Åstorp. Verksamhetsåret 2020 ska Örkelljunga inleda samarbete inom IT, IT drift och IT infrastruktur.
  • Integrationsplan antagen. Syftet med planen är att formulera ett övergripande och resultatinriktat underlag för Örkelljungas integrationsarbete.
  • Besvarande av flera motioner. Bland annat förslag om att införa kommunpoliser i Örkelljunga. Motionen avslås därför att polisverksamhet är utanför det kommunala ansvarsområdet.