Tyck till om förslag till avfallsplan

Nu kan du tycka till om förslag till avfallsplan år 2019-2022 för Klippans, Perstorps och Örkelljunga kommun

Avfallsplanen innehåller mål och åtgärder för avfallshanteringen i din kommun. Målen och åtgärderna ska bidra till att avfallet i kommunen minskar och att det avfall som slängs blir mindre farligt för miljön och människors hälsa.

Minska avfallsmängderna

Avfallsmängderna ska minska från 367 till 320 kg/invånare och år till 2021.

Öka materialåtervinningen

Minska mängden felsorterat matavfall i restavfallet. Minska mängden förpackningar och tidningar i restavfallet.

Avgifta kretsloppen

Minska mängden farligt avfall (inkl. elavfall) i restavfallet. Inget farligt avfall (inkl. elavfall) i matavfallet.

God arbetsmiljö

Att antalet olyckor och sjukskrivningsdagar (kopplade till olyckor och förslitning) halveras fram till och med 2021.

God service

Att bibehålla och öka antalet nöjda kunder i regionen.

Miljövänliga transporter

Minst 50 % av bränsleenergiförbrukningen för Nårabs maskinpark, och fordon för gaturenhållning i samtliga kommuner, ska komma från fossilfria bränslen vid utgången av 2021.

Dina synpunkter är viktiga!

Synpunkter på förslaget till avfallsplan 2019-2022 ska lämnas skriftligen senast 20 februari till: Nårab, Hyllstofta 6178, 264 93 KLIPPAN eller kundservice@narab.se