Övertäckning av gamla tippen i Ljungaskog

Just nu pågår en förbättrad övertäckning av deponin (gamla tippen) i Ljungaskog. Det är markägaren som tillsammans med en entreprenör som utför arbetet. Täckningen görs dels för att höja marknivån för att underlätta vid plöjning av åkermarken och dels för att förhindra lakvattenbildning som riskerar att förorena grundvattnet och intilliggande Pinnån.

Övertäckningen är anmäld till Söderåsens miljöförbund enligt gällande miljölagstiftning och har de tillstånd som krävs för verksamheten. Örkelljunga kommun och miljöförbundet arbetar med provtagning och tillsyn av verksamheten enligt en kontrollplan.