Krisberedskapsveckan 6-12 maj

Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ner? Krisberedskapsveckan genomförs för att öka människors beredskap inför samhällskriser.

Om krisen kommer gäller det att vara förberedd. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför genomförs den årliga Krisberedskapsveckan, i år äger den rum 6-12 maj.

Ett första steg för dig kan vara att lyssna på podcasten "Om krisen kommer",länk till annan webbplats där du kan lära dig mer om hur samhället fungerar i en kris eller katastrof och vad du själv kan göra för att förbereda dig.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)länk till annan webbplats hjälper dig med enkla tips för hushållet i följande korta filmer om hemberedskap:

Hemberedskap - matlänk till annan webbplats

Hemberedskap - värmelänk till annan webbplats

Hemberedskap - vattenlänk till annan webbplats

Hemberedskap - kommunikationlänk till annan webbplats

Hemberedskap - skydda dig mot brandlänk till annan webbplats