Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Spolning av dricksvattennät

Varje år spolar VA-enheten dricksvattennätet för att säkerhetsställa vattenkvaliteten.

I år startar detta arbete på måndag den 9 september 2019 och utförs på vardagar mellan klockan 07:00 -16:00 under ett par veckor.
Spolningen innebär att fällningar och mikrobiell tillväxt, som vanligtvis finns på ledningsrörens insida, lossnar. I samband med arbetet kan det tillfälligt bli sämre vattentryck och missfärgat vatten för boende och företag i området. Vattnet är inte farligt att dricka men det kan vara bra att tappa upp vatten innan, för dagsbehov. Undvik att tvätta och diska medan spolningen pågår i ditt område.

Inför varje intensivspolning annonseras till berörda abonnenter via SMS samt på hemsidan. SMS kommer att skickas ut dagen innan till de berörda specificerat med dag och klockslag. Har du registrerat ditt mobilnummer (eller e-post) för vår SMS-tjänst? Om inte kan du göra det här.

För att inte dra spolvattnet till din fastighet kan du låta bli att använda vattnet under tiden. När vi avslutat vår spolning under dagens slut kan du öppna kranarna och spola kraftigt tills det att vattnet ser klart ut. Spola länge före tvätt av ljusa kläder. Vi ber om överseende för de besvär spolningen medför. Den ingår i det årliga underhållet av vattenledningsnätet med syfte att förbättra vattenkvaliteten.

Mer information om intensivspolning.