Kent Knutsson är Årets driftare Skåneleden 2019

Region Skåne uppmärksammar en föredömlig skötsel av vår vackra vandringsled.

Region Skåne har huvudansvaret för Skåneleden medan Stiftelsen Skånska Landskap ansvarar för förvaltning av leden och totalt 29 kommuner ansvarar för all skötsel. Här i Örkelljunga är det Kent Knutsson som sköter om den fina leden och vi är mycket stolta över att Kent nu av Region Skåne har utsetts till Årets driftare Skåneleden 2019, med följande motivering:

"Årets driftare har ett helhjärtat engageman för att visa upp Skåneleden från sin allra bästa sida. Han ser till att leden inom kommunen alltid håller en genomgående hög kvalitet och han berikar ofta vandrare med fin personlig service. Som en del i skåneledshjulet är hans medverkan ovärderlig. Det är med stor tacksamhet som Region Skåne delat ut priser för årets driftare till Kent Knutsson, Örkelljunga."

Kent Knutsson, Årets driftare Skåneleden 2019

Kent tipsar

Kent ansvarar för Örkelljungas 4,3 mil av den totalt 125 mil långa Skåneleden. Hans egen favoritplats är Lärkesholmssjöns övernattningsställelänk till annan webbplats vid sjön. Kent berättar stolt hur fantastiskt vackert det är att vakna till solens strålar över sjön tidigt på morgonen.
-Bättre än vilket hotell som helst! brukar besökarna utbrista.

Skåneleden i Örkelljunga

Örkelljungas del av leden om fattar tre olika etapper. Etapp 11, Hårsjö till Lärkesholm är en relativt enkel led att vandra. Etapp 12 och 12a, Lärkesholm till Bjärabygget samt Lärkesholm till Grytåsa är betydligt mer kuperade och därför av en högre svårighetsgrad. Information om övernattningsställen med vindskydd, eldstad och toaletter finns på Skåneledens webbplatslänk till annan webbplats.

Mer information om etapperna i Örkelljunga kommun.