Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Information rörande Arbetsförmedlingen i Örkelljunga

Refererande till artikel i NST/HD (se hd.se/orkelljunga) rörande ”AF på väg att lämna kommunen” vill vi komplettera med följande information.

Kommunen ser allvarligt på om situationen uppkommer att Arbetsförmedlingen inte skulle finnas närvarande i Örkelljunga i tillräcklig omfattning. Vårt och Arbetsförmedlingens arbete innebär att ge näringslivet och alla medborgare så bra förutsättningar som möjligt och en mindre närvaro från arbetsförmedlingen än dagens ger motsatt effekt.

Vi har idag en konstruktivt och framåtriktad dialog med arbetsförmedlingen. Att en minskad lokal närvaro riskerar att komma samtidigt som föreningen Örkelljunga näringsliv och kommunen sjösätter sitt treårs projekt "Affärsresan" (som syftar till att lyfta näringslivet ytterligare) och att vi har ett högaktuellt och pågående integrationsarbete samt en ambition och konkreta planer på att kommunens arbetsmarknadsenhet skall utvecklas ytterligare gör att situationen skulle kunna bli olycklig.

Naturligtvis sitter inte kommunen still och avvaktar vad som skall ske. Dialog pågår både på politisk och tjänstemananivå.

Det finns många intressanta idéer om hur både kommunen och arbetsförmedlingen kan hitta former för ett samarbete som förenklar och förbättrar för företag och medborgare i kommunen. Oavsett bofasta eller nyanlända.

Välkommen med dina frågor och synpunkter till näringslivschef krister.persson@orkelljunga.se

Krister Persson
Näringslivs- & turistchef