Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Anhöriggrupper

Anhörigstödet vänder sig till alla som på något vis hjälper, vårdar eller stödjer en person som på grund av ålder, sjukdom eller funktionshinder behöver hjälp i vardagen. Stödet är inte kopplat till en närstående med en viss sjukdom eller diagnos, inte heller ålder eller typ av funktionshinder. Det finns möjlighet att vara med i en samtalsgrupp, delta i olika aktiviteter eller att få råd och stöd enskilt.

Här finner du en förteckning över våra aktuella anhöriggrupper och samtalsgrupper.

Samtliga grupper och aktiviteter är på Violen Stockholmsvägen 13 i Örkelljunga.

För mer information och anmälan ring anhörigkonsulenten:
Tel: 073-43 55 450
E-post:  violen@orkelljunga.se

Anhöriggrupp 1

Här träffas anhöriga till äldre som drabbats av olika sjukdomar. Här kan även du som mist din närstående vara med. Varannan tisdag klockan 14.00-16.00. Start 10 januari 2017.

Anhöriggrupp 2

Här samtalar yngre och/eller förvärvsarbetande om de speciella problem som kan uppstå när man själv är yngre och förvärvsarbetar. Tid enligt överenskommelse.

Parkinsongrupp

Här träffas anhöriga/närstående till personer med Parkinsons sjukdom.
Första måndagen varje månad klockan 14.00-16.00. Start 6 februari 2017.

Multipel skleros-grupp

Här träffas anhöriga/närstående till personer med Multipel Skleros.
Tredje måndagen varje månad klockan 14.00-16.00. Start 16 januari 2017.

Demensgrupp

En samtalsgrupp för dig med en närstående som har en demenssjukdom.
Träffas sista måndagen varje månad 14.30-16.30. Start 30 januari 2017.

Våga leva vidare

En samtalsgrupp för dig som mist en närstående. Vi samtalar under tre tillfällen om sorg, kris och förändring. Tid enligt överenskommelse.

På Violen finns även en mötesplats för social gemenskap som är öppen för alla intresserade, du behöver inte vara anhörig.

Skaparcirkel

Tycker du om att pyssla och att skapa är Violens skapacirkel kanske något för dig. Vi gör smycken, skålar, kransar viker böcker med mera. Varannan vecka på tisdagar 13.00-16.00. Start 17 januari 2017.

Bingo

Ett trevligt sätt att umgås med bingo och kaffepaus. Varje torsdag mellan 13.30-16.00. Start 12 januari 2017.

Återhämtning

En samtalsgrupp för anhöriga och närstående Det som vi får vara med om i livet gör oss till dem vi är; det blir en del av vår kunskap och vår förståelse. Så även när man drabbas av psykisk ohälsa eller står som anhörig till någon som drabbas. Här finns möjligheter att tillsammans med andra som har liknande erfarenheter få dela med sig av vardagsproblem och reflektioner kring upplevd sorg men också glädjeämnen.

Välkommen med intresseanmälan, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan

I samarbete mellan Örkelljunga kommuns anhörigstöd och psykiatriteamet

Missbruk/beroende

En studiecirkel för dig som lever nära någon med missbruk och beroendeproblematik. Som studiematerial använder vi CRAFT som lär anhöriga att förändra miljön och dynamiken i relationen. Anhöriga lär sig färdigheter för hur man kan förändra sin egen livsstil och öka välmående i livet, oavsett om personen med missbruk väljer att göra en förändring eller inte.

Välkommen med intresseanmälan, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

I samarbete mellan Örkelljunga kommuns anhörigstöd och öppenvårdens familjebehandlare

När jag inte längre är med- förberedelse och funderingar inför framtiden

Målgruppen för studiecirkeln är föräldrar som har vuxna döttrar och söner med funktionshinder. Om man har ett stort omsorgsansvar och funderar över hur det ska bli när man själv inte längre är med kan man tycka att den här studiecirkeln är värdefull att delta i. Föräldrar som har vuxna söner och döttrar med funktionshinder utför ofta ett stort och omfattande anhörigarbete. ”Vem ska ta över de uppgifter som jag gör idag?” ”På vilket sätt kan jag som förälder förmedla min kunskap och de erfarenheterna jag har?” Det är frågor som dessa som är bakgrunden till denna studiecirkel. Vi använder oss av Studiematerialet ”När jag inte längre är med- förberedelser och funderingar inför framtiden” framtaget av projektet Delaktighet och stöd som har drivits av Bräcke diakoni, anhörigas riksförbund, föreningen rörelsehindrade barn och ungdomar m.fl.

Välkommen med intresseanmälan, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

I samarbete mellan Örkelljunga kommuns anhörigstöd och psykiatrisjuksköterska.

Om du saknar någon grupp där just dina funderingar och problem skulle kunna diskuteras, välkommen att höra av dig via telefon, besök eller e-post.