Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Fixartjänst

Det går att beställa fixartjänst för hjälp med enklare sysslor i hemmet. Tjänsten är riktad till personer som är folkbokförda i kommunen och har en funktionsnedsättning eller är pensionär på grund av ålder eller sjukdom. Denna service är subventionerad av Örkelljunga kommun och kostar dig därför inget.

Fixartjänsten handlar om vardagssysslor som du egentligen kan utföra själv men bör avstå ifrån på grund av olycksrisk. Dessa sysslor kräver ofta att man klättrar upp på stolar och stegar för exempelvis byta gardiner, glödlampor eller säkringar.

Enkla arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna ska vara enkla och inte kräva fackmannaskap. Det får inte vara uppdrag som normalt beviljas som bistånd och utförs av personal inom hemtjänsten. Arbetet får heller inte vara alltför omfattande, utan ska kunna utföras av en person. Vår målsättning är att du ska få tjänsten utförd så snart som möjligt efter beställningen.

Beställning av tjänsten

Via telefon:
Du kan beställa tjänsten genom att ringa 0435-553 95, måndag-fredag kl 08.00-15.00.

Som e-tjänst:
Du kan också beställa tjänsten via kommunens e-portallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har öppet dygnet runt. Här loggar du in med din e-legitimation och fyller i formuläret för fixartjänsten. Om du inte själv kan göra detta, du kanske saknar e-legitimation, kan du be någon anhörig hjälpa dig att beställa för din räkning.

Du får en bekräftelse på beställningen och ytterligare ett besked om att vi kommer och utför arbetet på den tid som du har angivit i beställningen.

Personal från enheten för arbetsmarknad och integration ringer sedan och meddelar att de är på väg till dig. Personalen har en särskild legitimation som de visar upp vid ankomsten.