Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Vill du göra skillnad – bli mentor i ENA!

Under sommaren rekryterar socialförvaltningens integrationsteam kvinnor som är intresserade av att ge sitt stöd åt nyanlända kvinnor som är på väg in på den svenska arbetsmarknaden. Vi söker dig med erfarenhet från den svenska arbetsmarknaden för att bli mentorer i projektet ENA – Etablering av Nyanlända på Arbetsmarknaden. Projektet och mentorskapet kommer pågå under ett år med start i augusti.

Din roll som mentor kommer innebära att du är en hjälpande hand och är tillgänglig för en fika eller en pratstund med din adept. Du ska även kunna svara på enklare frågor om den svenska arbetsmarknaden - vad förväntas från arbetsgivare? Vilka oskrivna regler finns på en arbetsmarknad? Vad är viktigt att tänka på? Du och din adept får själva bestämma hur ofta ni träffas.

Ett första möte för samtliga mentorer kommer hållas den 26 oktober kl 16.00. Då kommer Socialförvaltningens arbetsmarknadsenhet informera om ENA och vad de personer som ingår i projektet kommer göra under året. Inbjudan till mentorsmötet skickas ut i september när adepterna har blivit utvalda av arbetsmarknadsenheten

Den andra november kommer vi arrangera den första träffen mellan mentorer och adepter. Vi möts i Örkelljunga för att lära känna varandra och vi kommer ge en introduktion till mentorskapet och vad vi hoppas kunna uträtta under året. Inför detta möte har vi matchat mentorer med adepter utifrån gemensamma intressen, yrken och språkkunskaper. Inbjudan till

I början av 2018, preliminärt den 18 januari, kommer vi ha ett uppföljande möte för alla involverade. Här kommer vi gå igenom eventuella frågor som kan ha dykt upp samtidigt som vi vill ge er relation en skjuts. Behöver vi göra några ändringar i paren kommer vi göra det under detta möte.

2018 kommer ge oss ytterligare två tillfällen att träffas. Det första mötet kommer vara innan sommaren, preliminärt den 7 juni. Då träffas vi för att diskutera hur mentorskapet har fungerat dittills och för att ge er deltagare kontinuitet i projektet. Ett sista och avslutande kommer sen att hållas i slutet av augusti, preliminärt den 30 augusti, då vi utvärderar hur mentorskapet har fungerat. Förhoppningen är att paren under året har byggt en god vänskap som kommer att kvarstå även efter avslutat projekt.

Anmälan

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti!
Anmäl ditt intresse här

För mer information kontaka:

Mats Holmer, mats.holmer@orkelljunga.se