Malmö Opera - Karl Gerhardmusikal

Jazzgosse och katt bland hermelinerna

I musikalen "Jag blir nog aldrig bjuden dit igen" minns Göthe Ericsson sitt liv med Karl Gerhard medan han sliter med att renskriva den store revykungens dagböcker.

Göthe var 16 år när han första gången mötte sin stora idol Karl Gerhard. Han blev snart engagerad som Karl Gerhards sekreterare och allt i allo. Det blev början på en komplicerad kärlekshistoria som fick pågå i det fördolda; homosexuella relationer var olagligt. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt djupt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till deras adoptivdotter Fatima.

Karl Gerhard var berömd för sina elaka men eleganta och litterära kupletter. Han var en politiskt modig estradartist, han kritiserade kraftigt nazismen och den svenska eftergiftspolitiken. Han var en storartad artist men också en ömtålig människa som var rädd att bli bortglömd, vännen Göthe förväntades alltid ställa upp.

Tonsättaren Jan-Erik Sääf och textförfattaren Erik Fägerborn har skapat en faktabaserad fantasi om Göthe Ericsson och Karl Gerhard. I regi av Stina Ancker levandegörs revykungen av sång- och dansmannen Lars Humble medan Göthe gestaltas av tre artister i olika åldrar för decenniernas olika minnesbilder. Damorkestern leds av Annika Bjelk.

Woodlands finns på plats och serverar. Möjlighet att förboka mat i samband med biljettköp - Vårdelikatesstallrik

Datum: 23 april
Tid: 16:00 (Dörrarna öppnas kl 15:00)
Plats: FORUM Örkelljunga, Sparbanken Boken blackbox