Konsert - Nilla Nielsen

Foto: Ulf Stjernbo

Nilla Nielsen är en artist, låtskrivare, producent och författare från Helsingborg. Hennes varma känslosamma röst och scennärvaro, brinnande aktuella låttexter i kombination med hennes personliga rock/singer/songwritermusik berör och griper tag i lyssnaren.

Hon har nyss släppt sitt sjätte fullängdsalbum, rock/countryplattan ”Good Day”. Rockplattan tar oss tillbaka till Nillas rötter i rocken, och doftar Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Patti Smith, Bob Dylan, Alanis Morissette, Sheryl Crow, Kacy Crowley och PJ Harvey-influenser.

Som alltid behandlar Nillas karaktäristiska starka och poetiska texter inte bara komplicerade kärleksrelationer utan även politiskt brinnande aktuella ämnen som jämlikhet, patriarkat, miljöfrågor, utnyttjandet av världens resurser och existentialism. Albumet är skrivet och producerat av Nilla.

Vintern har varit händelserik för Nilla med många spelningar, bl.a. gjorde hon tillsammans med Hasse Andersson och Nisse Hellberg 14 utsålda rockiga julshower på Sundspärlan i Helsingborg, där hon bl.a. spelade musik från nya albumet.

2004 skadades Nilla svårt i tsunamin strax efter att hon färdigställt sitt debutalbum ”Redemption Sky” (vilket bl.a. innehåller. låten ”Goldfish in A Bowl” som var med i kultfilmen ”Hata Göteborg”).

Sedan dess har hon släppt fem fullängdsalbum till, samt två böcker; självbiografin ”Valhajsflickan, en sann berättelse om och av en överlevare”, och spänningsromanen ”Tiger”.

Länk till biografin på hemsidan: http://www.nillanielsen.com/om-nilla/länk till annan webbplats

Datum: 12 maj
Tid: 19.00 (Dörarna öppnas 18.00)
Plats: FORUM Örkelljunga