Eric Ericsons Kammarkör gästar Örkelljunga

Eric Ericsons Kammarkör tillhör det internationella toppskiktet av professionella körer och torsdag 28 september gästar kören Örkelljunga. Kören hyllar Sven-David Sandström som fyller 75 år med ett program som blickar både bakåt och framåt genom att framföra verk av tonsättare han inspirerats av samt verk av elever till honom.

En av vår tids mest framgångsrika svenska tonsättare är Sven-David Sandström och hans

produktion är närmast omöjlig att överblicka. Den utgör ett pågående flöde som oavbrutet hittar nya former: opera, solokonserter, kör.

Eric Ericsons Kammarkör har varit en aktiv och trogen medspelare under Sven-David Sandströms långa karriär. När han nu i år fyller 75 år kören hylla honom. I konserten vill kören ställa begreppet ”relief” i fokus – i hans musik, i en av hans elevers musik (Catharina Palmér) och i verk av bl.a Josquin des Prez och Frank Martin.

Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av Eric Ericson, och har sedan dess varit en av vårt lands mest betydelsefulla och uppskattade körer. Genom Eric Ericsons rika musikaliska gärning har kören blivit något av en idealensemble och som sådan hett eftertraktad, både i Sverige och utomlands. Repertoaren har genom åren varit mycket bred: från den älskade svenska körlyriken till uppfordrande avantgarde, via jazz och barockmusik, och under ledning av den nuvarande chefdirigenten Fredrik Malmberg går nu kören in i framtiden med målet att förvalta och utveckla arvet efter Eric Ericson.

KONSERTPROGRAM:
In rilievo – Sven-David Sandström 75 år

Josquin des Pres - Ave Maria

Sven-David Sandström - Ave Maria

Dietrich Buxtehude - Es ist genug

Sven-David Sandström - Es ist genug

Catharina Palmér - Agnus Dei

William Byrd - Agnus dei ur Mass for five voices

Paus

Sven-David Sandström - Der Geist hilft

J S Bach - Der Geist hilft

Guillaume de Machaut - Sanctus ur Missa Nostre Dame

Frank Martin - Sanctus ur Mässa för dubbelkör

MEDVERKANDE:
Eric Ericsons Kammarkör
Dirigent Fredrik Malmberg

Datum: 28 september
Tid: 19.00 (Dörrarna öppnas kl 18.00)
Plats: FORUM Örkelljunga, Idrottshallen
Arrangör: Örkelljunga kommun

Förköp: På tickster.com eller Örkelljunga bibliotek. Biblioteket tar ut en serviceavgift på 10 kr/köp.

Biljettpris: 100kr/person