Teaterföreläsning med Lars Walldov inför Puccinis Butterfly

Puccinis högt älskade Madame Butterfly ligger på 6:e plats bland världens mest spelade operor. Det är därför obegripligt att denna gripande oct melodiösa »fjäril« blev brutalt hånad och utbuad vid sin urpremiär på La Scala i Milano 1904.

Lasse Walldov kommer att berätta om verkets litterära bakgrund, tillkomst, fiasko och slutliga seger. Hans föreläsning kommer att smyckas med vackra, dramatiska och unika musikexempel, däribland intressanta partier som Puccini plockade bort efter skandalpremiären, samt en aria med Salomea Kruszelnicka, sopranen som gavs äran att sjunga titelrollen när Madame Butterfly så småningom blev mottagen med den entusiasm den förtjänade.

Lasse Walldov har skrivit en otrolig mängd artiklar, agerat som konsertpresentatör och hållit hundratals föredrag. Han undervisar också på teater- och dansskolor.

Fika 35 kr. Fikaanmälan senast den 1 oktober till christina.fristrom@gmail.com eller till Christina Carlsson 0705 18 38 01 alt. Åsa Alsonius 0708 89 16 58. Betala anmälningsdagen

Inträde: Gratis!

Datum: 6 november