Cristal Andino - konsert

Medlemmarna i bandet har både nationellt och musikaliskt olika bakgrunder, och kan beskrivas som en blandning mellan latin- och afro-amerikansk musik, med tydliga inslag av pop, rock och jazz.

Cristal Andino har under sina drygt 20 år på musikscenen spelat för en stor och varierad publik, bl. a. i Sverige, Danmark, Chile, Uruguay, Tyskland, Kuba och Spanien. Bandet har exempelvis spelat på följande platser:
- Malmöfestivalen (vid sju tillfällen).
- Víctor Jara-festivalen i Santiago, Chile
- Semana de la cerveza i Paysandú, Uruguay
- Jubel 2000 i Köln, Tyskland
- La Havanna, Kuba (flertalet konserter)
- Festivalen För rättvisa och mot Straffrihet i Badalona, Spanien.

Cristal Andino är, i många avseenden, en unik musikgrupp som är känd för sin förmåga att engagera sin publik oavsett om det är i skolan, på sjukhus, på industrier, i stora konsertsalar eller på gatan. Konserterna ger inte endast en musikalisk upplevelse; Cristal Andino väcker, med sitt stora sociala engagemang, även viktiga frågor hos sina åskådare.

Cristal Andino har släppt två skivor, fullängds-CD:n Cladidad (1997) och EP:n Levántate (2000), och erhöll Kulturpriset i Lund 1998.

Bandmedlemmar:
Galo Espinoza Peña
Gustavo Nazar Toro
Mauricio Picasso
Daniel Diaz
Mauricio Ayar
Mariano Barrionuevo
Jaime Salazar
Henrik Gidlund

Datum: 13/4
Tid: 19:00, dörrarna öppnas kl 18:00
Plats: FORUM Örkelljunga, Sparbanken Boken Blackbox
Biljettpris: 120 kr i inträde, gratis inträde för barn under 13 år
Förköp: Biljetter till de olika evenemangen köper du på tickster.com eller på något av våra folkbibliotek i Örkelljunga, Åsljunga eller Skånes Fagerhult.
En serviceavgift på 10 kr/köp tillkommer.
Köpta biljetter går ej att återlösa.
Arrangör: Örkelljunga kommun, FORUM Örkelljunga.