Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Dela

Lokala Trafikföreskrifter (LTF)


Lokala trafikföreskrifter

Lokala trafikföreskrifter handläggs av samhällsbyggnadsförvaltningen. Samtliga av Örkelljunga kommuns lokala trafikföreskrifter finns tillsammans med Länsstyrelsens och Trafikverkets föreskrifter publicerade på Transportstyrelsens rikstäckande databas för trafikföreskrifter även kallat RDT.

Länk till databasenlänk till annan webbplats  https://rdt.transportstyrelsen.se/rdt/AF06_Forfattning.aspx?UseStfs=1länk till annan webbplats

På hemsidan kan du välja att se hela föreskiftsregistret eller söka efter en specifik föreskrift på en viss gata eller väg.

Information om Örkelljunga kommuns vägnät tillexempel bärighetsklasser ex. BK2 finns dessa registrerade på NVDB (nationell vägdatabas)länk till annan webbplats som tillhandahålls av Trafikverket och uppdateras av samtliga Svergies kommuner och Trafikverket.

Tillfällig lokaltrafikföreskrift

I vissa situationer kan de vara för trafikens säkerhet att ändra på dem lokala trafikföreskrifterna, vanligast i samband med ombyggnationer i närheten av eller på väg och det är möjligt att ansökan om sådana tillfälliga föreskifter. Märk ansökan med ansökan om tillfällig LTF och skicka in till  kommunkontoret@orkelljunga.se

Blankett för ansökan: https://eservice.orkelljunga.se/MenuGroup2.aspx?groupId=1006länk till annan webbplats

Tänk på att vara ute i god tid då handläggningen är minst 2-3 veckor innan LTF ska börja att gälla.