Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Planprogram Bruksvägenområdet

Örkelljunga kommun arbetar nu med att ta fram ett planprogram för Bruksvägenområdet, området mellan centrum och Hjälmsjön med Bruksvägen i mitten av området. Vi planerar för vidare utveckling av området. Det behövs nya bostäder och möjligheter för att etablera verksamheter, samtidigt som den naturnära känslan bevaras. Vi vill ha en helhet som tilltalar de som bor eller ska bo där i framtiden.

Arbetet med framtagandet av planprogram för Bruksvägen inleds med en insamlingsfas där kommunen samlar in synpunkter från medborgare, myndigheter, föreningar med mera. De inkomna synpunkterna kommer att användas för att utvecka förslaget till planprogram.

Efter insamlingsfasen startar processen med att ta fram ett förslag till planprogram. Förslaget kommer att ställas ut till samråd och allmänheten får då möjlighet att lämna synpunkter på det framtagna förslaget. Kommunen kommer sedan att bearbeta de inkomna synpunkterna och revidera förslaget innan det godkänns av Örkelljungas kommunfullmäktige.


Tack för era synpunkter!

Vi har nu samlat in synpunkter via kartan och därmed påbörjar vi framtagandet av samrådshandlingar. Samrådshandlingarna kommer att publiceras på denna sida.

Bild som föreställer planprogramsområdet Bruksvägen