Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Ungdomsråd

Örkelljunga ungdomsråd består av upp till 12 ledamöter mellan 13-20 år som bor i Örkelljunga kommun. Rådet träffas 4-8 gånger per år. Rådet kan både lyfta ungdomars frågor och tankar till politiker och vara en remissinstans (besvara frågor som politiker ställer till rådet). Beredningsgruppen (ordförande, vice ordförande samt sekreterare) träffas två veckor innan sammanträdet för att förbereda dagordning/kallelse.

Här kan du läsa protokollen från ungdomsrådets sammanträden.

Om du vill framföra dina tankar och idéer om hur kommunen kan bli ännu bättre för barn och unga så kan du kontakta ledamöterna på instagram (Örkelljunga ungdomsråd) eller rådets samordnare Louise Johansson (e-post till Louise).

Om rådets arbete

Rådet har på sina sammanträden bland annat träffat politikerna som sitter med i kommunstyrelsens arbetsutskott och pratat om hur Örkelljunga kan bli ännu bättre för ungdomar. De har också träffat tjänstepersoner inom skola, elevhälsa, fältverksamhet, kultur- och fritid, fastighet, näringsliv och entreprenörskap. Rådet har även fått höra om hur kommunal politik och verksamhet fungerar, lära sig om barnkonventionens artiklar samt ta del av Lupp-undersökningen som genomförts i kommunen.

På Örkelljungadagarna 2019 anordnade ungdomsrådet, i samarbete med Örkelljunga Rodd och Kanotklubb, ett kostnadsfritt event för barn. Rådet har även hållt i kommunens medborgardialog gällande Vision 2040 på Örkelljunga Träffas.

Om du vill veta mer om hur rådet arbetar eller om du vill vara med och planera framtida event för barn och unga så kan du ta kontakt med rådets ledamöter eller rådets samordnare.

Vill du vara med i ungdomsrådet?

Det finns fortfarande lediga platser i rådet så som om du är mellan 13-20 år och bor i kommunen kan göra en intresseanmälan via länken nedanför, om du inte är myndig så får din vårdnadshavare logga in åt dig.