Söderåsens miljöförbund vill underlätta för företagare och invånare i kommunen

Företagare och privatpersoner som är under ekonomisk press på grund av coronavirusets följder uppmanas att höra av sig till Miljöförbundet.

Söderåsens miljöförbund tror att behoven av anstånd kan öka framöver och kan nu, efter prövning, ge anstånd i upp till 90 dagar. Vanligtvis genom att en räntefri avbetalningsplan upprättas och att man betalar lite varje månad.

- Alla våra fem medlemskommuner är alltid mycket noga med att värna det lokala näringslivet och våra medborgare, säger Torbjörn Ekelund (L) ordförande i direktionen för Söderåsens miljöförbund.

- Hur besvärlig situationen är, varierar från bransch till bransch. Därför är det i nuläget inte aktuellt med en generell ”amnesti”. Förbundets intäkter måste vara stora nog att hantera våra egna kostnader, t.ex. löner avslutar Torbjörn Ekelund (L) ordförande i direktionen för Söderåsens miljöförbund

Miljöförbundet uppmanar därför företagare och privatpersoner som har svårt att betala fakturorna att höra av sig för att ansöka om anstånd med betalningen.

- Vi vill verkligen inte att någon ska hamna hos kronofogden. Det gynnar varken den det drabbar eller oss som myndighet, säger Charlotte Leander chef för Söderåsens miljöförbund.

Tänk på att du själv måste ta kontakt med Miljöförbundet för att ansöka om avbetalningsplan eller liknande. Kontaktuppgifterna hittar du på Söderåsens miljöförbunds webbplatslänk till annan webbplats.