Socialförvaltningen öppnar vissa verksamheter

Från den 10 augusti öppnar verksamheter med hjälp av särskilda rutiner för att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Då bedömningen just nu i vår kommun är att vi hanterar covid-19 enligt de riktlinjer och rutiner som Folkhälsomyndigheten ger ut på ett bra sätt väljer vi att öppna följande verksamheter igen, från måndagen den 10/8-2020:

• Ekonomiskt bistånd och flyktingbiståndet på Ejdern
  • AMI (Arbetsmarknad och integration)
  • Följande LSS dagliga verksamheter:
    Vågen
    Serviceteamet
    Hälsa med hästkraft
    Utflyttad daglig verksamhet

Varje verksamhet har tagit fram rutin för öppning av verksamhet under Coronapandemin enligt gällande restriktioner i Sverige.

Fortsatt stängda verksamheter:

• Träffpunkt/dagverksamhet Ankaret
  • Dagverksamheten Liljan
  • Lunchrestaurangerna på Södergården och Solgården är fortsatt stängda för besök.
  • Anhörigstödet Violen stängt för fysiska möten men kan kontaktas via telefon och mejl:
    0734-355450, ann-sofie.paulsson.lomvall@orkelljunga.se
  • Fritidsaktiviteter via LSS (Fritidskatalogen) är fortsatt inställda.

Samlad information om påverkan på kommunens verksamheter

Såhär påverkas Örkelljunga kommuns samtliga verksamheter av Coronapandemin.

På 1177.se finns information om symtom och hur du söker vård vid misstanke om smittalänk till annan webbplats

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns den senaste informationen om covid-19länk till annan webbplats

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samordnar krishanteringen i Sverigelänk till annan webbplats

Teckenspråkstolkad, syntolkad och lättläst information

Krisinformation.se har samlat länkar till teckenspråkstolkad, syntolkad och lättläst information om covid-19.länk till annan webbplats

Information på andra språk/Information in other languages

Svenska: Krisinformation.selänk till annan webbplats har samlat länkar till myndigheternas information på olika språk om covid-19 och hur du skyddar dig och andra från smitta.

English: Krisinformation.selänk till annan webbplats has collected links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in other languages.