Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Säkerhet och beredskap

Det mesta som vi människor gör är förenat med någon form av risk. Risker är en del av vår vardag. Somliga hör ihop med vår livsstil, andra med det samhälle som omger oss. En del risker utsätter vi oss för, andra tvingas vi leva med.

Räddningstjänsten Skåne Nordväst

Kommunerna Helsingborg, Ängelholm och Örkelljunga ingår i kommunalförbundet Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Förbundet ska stärka och utveckla räddningstjänsten.

Kontakta Räddningstjänsten Skåne Nordväst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RSNV.

Civilförsvarsförbundet

Civilförsvarsförbundet arbetar med frågor som rör din trygghet, säkerhet, överlevnad och skydd. En mycket viktig uppgift är att lära människor förebygga att hamna i utsatta lägen och att klara sig om det ändå händer.
>>Läs mer om tips och råd på Civilförsvarsförbundet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett förebyggande arbete

På samma sätt som vi i vårt vardagsliv försöker minska risken för olyckor för såväl barn som vuxna måste vi granska de risker vi lever med ute i samhället. Det är en svår uppgift i ett alltmer komplicerat samhälle men en ytterst angelägen uppgift. Tillsammans måste vi förhindra att onödiga risker byggs in i samhället och se till att eliminera eller reducera de risker som redan finns.

Trygghet

krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få mer information med tips för ett tryggare liv.

Skyddsrum

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kontrollerar de skyddsrum vi har i Sverige och informerar om ansvar samt var de finns.

Ansvar för skyddsrum, MSB's webbplats Länk till annan webbplats.

Skyddsrumskartan visar var ditt närmaste skyddsrum finns, MSB's webbplats Länk till annan webbplats.

Organisation

Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för planering enligt Lag om extraordinära händelser i fredstid hos kommuner och regioner, LEH.

Kommunerna Helsingborg, Ängelholm och Örkelljunga ingår i kommunalförbundet Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Förbundet ska stärka och utveckla räddningstjänsten. Förbundet hanterar uppdrag enligt Lagen om skydd mot olyckor, LSO.