Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Dela

Örkelljungaväggen

Örkelljungaväggen är en öppen konstvägg vid Skejtparken i centrala Örkelljunga på initiativ av ungdomar i Örkelljunga kommun. Hit är alla välkomna för att måla med till exempel händer, pensel, roller eller sprejburk. Väggen är öppen dygnet runt!

Det här gäller för konstväggen:

  • Väggen är öppen för alla.
    Du som vill måla tar med egen färg och kan måla med till exempel händer, pensel, roller eller sprejburk.
  • Använd väggen för att måla, skapa och ge uttryck för din åsikt. Kränkningar eller angrepp mot en person eller grupp är inte okej.
  • Måla inte på annat än den avsedda träskivan. Klotter utanför skivan och på andra platser är inte tillåtet och fortsätter att bekämpas av kommunen och polisen.
  • Ta med dig skräp, burkar och annat när du lämnar platsen. Alla som vistas här ansvarar för att platsen hålls städad. Om konstväggen orsakar nedskräpning måste den tyvärr tas bort.
  • Ser du något på väggen som inte känns okej eller att något förstörts på platsen, så meddela kommunen via e-tjänsten: www.orkelljunga.se/felanmalanlänk till annan webbplats

Spara gärna ditt verk med #örkelljungaväggen

Örkelljungaväggen kommer vara ett konstverk i ständig förändring. När du målar på en öppen konstvägg finns det ingen garanti för hur länge just ditt konstverk kommer finnas kvar. Dokumentera därför gärna din målning med fotografi och dela med dig under hashtaggen #örkelljungaväggen. Med tiden kommer #örkelljungaväggen att bli ett arkiv där alla kan se det som skapats på väggen.

Vad är det för skillnad mellan klotter och graffiti?

Klotter är olovligt målande på någon annans egendom och är skadegörelse.

Graffiti är en konstform där det oftast ligger flera timmars skissarbete bakom själva graffitimålningens utförande. Kommunen har nolltolerans mot klotter.

Skejtparken och Örkelljungaväggen ligger i centrala Örkelljunga vid Bangatan och gränsar till Pinnåreservatet.