Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Multisport

Är du nyfiken på nya utmaningar? Gillar du att utvecklas samtidigt som du får pressa dig till det yttersta i olika fysiska moment? Lockar din individuella prestation mer än lagidrotter? Gillar du att röra dig utomhus?
Då är Örkelljunga gymnasieskolas multisportsinriktning ett bra val för dig!

Mutisportsinriktningen är ett bra alternativ för dig som vill läsa på ett nationellt program men samtidigt få möjlighet att utvecklas i multisport och få med detta i dina betyg. Totalt 200 p specialisering idrott ingår.

Du som går vårt idrottsgymnasium med multisportsinriktning läser tillsammans med alla andra elever på något av våra nationella program men du har multisportsträning två tillfällen/vecka. Utöver träningen läser du också idrottsteori som bland annat innefattar träningslära, skador, kost och näring och mental träning.

Hos oss får du testa på en mångfald av uthållighetsidrotter såsom löpning, orientering, mountainbike och skidåkning. Det sker under organiserade former oavsett din tidigare kunskap i dessa grenar och vi använder teknisk pulsmätningsutrustning. Vi hoppas att du utvecklas både psykiskt och fysiskt hos oss och framförallt att du har roligt.

Som pricken över i:et tänker vi även att du tar dig an nationella tävlingar under skoltiden tillsammans med oss.

En populär bonus är mountainbiken du får av skolan till träningen.