Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Ekonomiprogrammet - EK

Fordon

Ekonomiprogrammet är programmet för dig som är intresserad av entreprenörskap, marknadsföring och redovisning. Vi erbjuder en utbildning med ett internationellt fokus som är väl förankrad i det regionala näringslivet.

Våra inriktningar:
• Ekonomi
• Juridik

Praktisk erfarenhet, resor och studiebesök är viktiga och ingår i utbildningen. Vi har ett nära samarbete med företag både lokalt och globalt vilket gör att du får möjlighet att jobba med företag i Sverige och andra länder under utbildningen. Våra elever besöker Stockholm för att på plats studera politiska institutioner och vi besöker även muséer och andra viktiga platser som förankrar lärandet i en verklig miljö. Deltagande i EU-projekt görs för att konkret ge ett internationellt perspektiv.

Skolan har ett etablerat samarbete med Forza of Sweden och Ung företagsamhet (UF). Vi har också ett nära samarbete med partnerskolor, universitet och föreningar lokalt och globalt.

Efter fullgjorda studier på ekonomiprogrammet kan du ge dig ut på arbetsmarknaden som anställd eller som egen företagare. Du blir också behörig att söka till många högskole- och universitetsutbildningar. Du kan till exempel studera vidare till ekonom, jurist, mäklare, revisor, polis, lärare och journalist.

Om du väljer att gå ekonomiprogrammet på Örkelljunga gymnasieskola får du goda förutsättningar att lyckas med dina vidare studier!