Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Naturvetenskapsprogrammet - NA

NA

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som är intresserad av att få veta mer om sambanden i naturen och allt som rör livets villkor. Vi erbjuder dig möjligheten att jobba praktiskt i moderna laborationslokaler i samarbete med universitet men även ute i naturen.

Våra inriktningar:
• Naturvetenskap
• Naturvetenskap och samhälle

Du får lära dig mycket om de naturlagar som styr allt på jorden och resten av universum. Du läser mycket matematik, vilket är ett oumbärligt verktyg i fysik, kemi och teknik. Vi varvar teori, laborationer och diskussioner för att på så sätt bredda dina kunskaper och utveckla ditt naturvetenskapliga tankesätt. Kursen naturvetenskaplig specialisering ger dig möjlighet att fördjupa dig inom astronomi och naturvetenskaplig mätmetodik.

Skolan har ett väl utvecklat nätverk för studiebesök och föreläsningar, både lokalt och globalt. Du får exempelvis chans att åka på seminarier som Berzelius-, Linné- och Nobeldagarna men också på studiebesök till Stockholm och Köpenhamn.

Efter fullgjorda studier på naturvetenskapsprgrammet blir du behörig att söka till många högskole- och universitetsutbildningar. Du kan läsa vidare till många spännande yrken, till exempel läkare, arkitekt, veterinär, civilingenjör, farmaceut, tandläkare, lärare och pilot.

Om du väljer att gå naturvetenskapsprogrammet på Örkelljunga gymnasieskola får du goda förutsättningar att lyckas med dina vidare studier!