Kontakta oss

Telefon:

0435-552 12 

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 Örkelljunga 


 


Komvux Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som är minst 20 år och som har kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9 eller motsvarande utbildning från utlandet och tillräckliga kunskaper i svenska.

Studierna är kostnadsfria, men du får själv stå för kurslitteraturen.

Studiemål

Vilka kurser du väljer beror på vilket mål du har för dina studier. Det kan handla om att komplettera din högskolebehörighet eller om att läsa till kurser som ska göra dig mer attraktiv för arbetsmarknaden.

Studieformer

Hos oss kan du studera på distans genom utbildningsföretaget NTI, som utgår ifrån Stockholm. Vissa av våra kurser sker på traditionellt vis genom närundervisning i samverkan med gymnasieskolan under läsåret 22/23.

Vår målsättning är att erbjuda en stor variation av kurser som matchar medborgarnas utbildningsbehov, samt för att ge alla en möjlighet att läsa gymnasiala kurser. Vår studie- och yrkesvägledare hjälper dig med ditt kursval och svarar på frågor kring studiefinansiering.

Studiefinansiering

  • Gymnasiala studier är CSN-berättigade vilket innebär att du har rätt att söka studiemedel under högst 120 veckor (3 år).
  • Har du redan en treårig utbildning eller motsvarande kan du få studiemedel under högst 80 veckor (2 år).
  • Studiemedlet består av en lånedel och en bidragsdel.
  • Du kan ha rätt till studiestartsstöd om du uppfyller vissa krav.
  • Du kan få studiemedel eller studiestartsstöd för 100 %, 75 % eller 50 % studietakt.
  • Är du under 20 år och har slutfört en utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan kan du få studiebidrag från CSN (samma som på gymnasiet). Detta ska du inte själv ansöka om, det ska komma automatiskt om du har rätt till det.