Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00 (Örkelljunga kommuns växel)

E-post:

utbildningscentrum@orkelljunga.se

Besöksadress:

Kungsvägen 7, 286 34 ÖrkelljungaSFI - svenska för invandrare

Sedan hösten 2003 bedriver Örkelljunga Utbildningscentrum Svenska för invandrare, så kallad SFI, som är en skolform för dig som är vuxen och född i ett annat land.

Om SFI

För dig som har ett annat modersmål än svenska är SFI både en källa till språkkunskap och språkutveckling, och en brygga till livet i Sverige. Genom utbildningen får du möjlighet att komma i kontakt med det omgivande samhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv.

Ett nytt språk

Inlärningen av ett nytt språk är en långsiktig process. Undervisningen skall därför syfta till att du får metoder och verktyg för att vidareutveckla ditt språk.

Karaktär och struktur

Kursens centrala innehåll är kunskaper om och i det svenska språket samt kunskaper om Sverige och svenska förhållanden. ”Det handlar om att börja känna sig hemma”.

Undervisningen

Undervisningen är nivågrupperad från A- till D-nivå. Utöver den teoretiska utbildningen får du som elev också ta del av många upplevelser, utflykter och intressanta möten i det svenska samhället. Som stöd för dig och dina studier finns det engagerade, positiva och duktiga lärare.