Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:




Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Om webbplatsen

Webbplatsens huvudsyfte är att ge dig bra och nödvändig information och service. Våra ambitioner är att, så långt det är möjligt, tillmötesgå medborgarnas och företagens behov av information och undersöker också möjligheter att införa nya och tillförlitliga e-tjänster.

Informationsansvar

Örkelljunga kommuns webbplats innehåller i huvudsak information om den kommunala och politiska verksamheten. Respektive nämnd och styrelse, med tillhörande förvaltning, har det övergripande ansvaret för att informationen om verksamheten är aktuell och korrekt.

Webbredaktionen

Webbredaktionen ansvarar för webbplatsens struktur, funktion och utveckling samt tillser att informationen fortlöpande publiceras och uppdateras.

Karin Sagnia
Kommunledningsförvaltningen
Tel: 0435-553 00

Jeanette Kringstad
Barn och utbildning
Kommunledningsförvaltningen
Tel: 0435-550 39

Lisa Møller
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tel: 0435-551 37

Anders Svensson
Socialförvaltningen
Tel: 0435-550 34

Jonas Smith
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Tel: 0435-551 10

Frågor och synpunkter

Vi välkomnar frågor och synpunkter som rör webbplatsens innehåll. Om du efterlyser information inom något specifikt område eller har synpunkter på den befintliga informationen är du välkommen att maila till webmaster@orkelljunga.se.

Sök

På www.orkelljunga.se kan du söka information på flera olika sätt.

Sök - Genom att skriva in ett eller flera valfria ord i sökrutan får du fram de sidor och dokument där orden förekommer i texten. Du kan skriva en del av ett ord och ersätta med * precis som på Google och andra sökmotorer.

Webbkartan - visar strukturen på webbplatsens alla sidor i 3 nivåer och ger en bra överblick över vår webbplats.

Samtliga länkar och bilder har en så kallad Alt-text som underlättar tolkningen av sidan för de personer som använder olika läshjälpmedel till sin webbläsare.

Du kan alltid komma tillbaka till startsidan genom att klicka på Örkelljunga kommuns logotyp i sidhuvudet.

Krisinformation

Vid krissituationer utgör webbplatsen ett viktigt komplement till övrig massmedia i syfte att förmedla aktuell information till invånarna. Startsidan kommer då att innehålla sammanfattande text om läget med vidarelänkning till sidor med detaljerad information.

e-tjänster

För att kunna erbjuda dig en bättre kommunal service har vi öppnat  en e-tjänstportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den utgör idag och i framtiden vår huvudsakliga kontaktyta och mötesplats för medborgare och företag. Här får du möjlighet att kommunicera med oss när det passar dig bäst. Vi har öppet dygnet runt.

e-demokrati

I ett demokratiskt samhälle är öppenhet och tillgänglighet nödvändigt. På webbplatsen hittar du information om våra folkrepresentanter och vilka partier/värderingar de företräder. Vi publicerar samtliga protokoll och i förekommande fall tillhörande handlingar. Inför allmänna val (och vid kommunala folkomröstningar) eftersträvar vi att ge bra information om hur och var du kan lämna din röst.


Tillgänglighet

Det är av stor vikt att alla människor, oavsett funktionshinder, kan ta del av informationen på kommunens webbplats. Vi bedriver ett kontinuerligt utvecklingsarbete i syfte att optimera tillgängligheten på webbplatsen.

Talande webb

På denna webbplats finns lyssnafunktionen Readspeaker. Klicka på länken i webbplatsens sidhuvud för att lyssna. Denna funktion "läser upp" sidornas text och kan hjälpa dig som har svårt att läsa text.
Läs mer om ReadSpeaker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Längst ner på de flesta sidor hittar du kontaktuppgifter till den person eller verksamhet som kan svara på frågor om ämnet.

Textstorlek

Örkelljunga kommuns webbplats använder relativ teckenstorlek, vilket innebär att det går att ändra textstorleken med hjälp av alla webbläsares inbyggda funktionalitet. Om du är osäker på hur man gör finns information om det i webbläsarens dokumentation eller hjälpsystem.

Tangentbordsnavigering

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab.

Snabbkommandon

För att underlätta för dig som navigerar med hjälp av tangentbordet används följande snabbtangenter på webbplatsens alla sidor:

  • s Hoppa förbi navigering till sidans innehåll (länk inom sidan)
  • 0 Om webbplatsen
  • 1 Startsida
  • 3 Webbkarta
  • 4 Sökfunktionen
  • 7 Kontakt

Hur du använder snabbtangenter beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder. I Windows ska du vanligen hålla ned Alt-tangenten och samtidigt trycka den önskade snabbtangenten och sedan trycka på enter. På Mac används Ctrl + snabbtangent.

Teknik och standard

Det är också viktigt att uppmärkning och formatering görs enligt internationell standard, så att webbplatsens sidor återges korrekt i alla webbläsare. Webbplatsen är formgiven och utvecklad att följa de riktlinjer som finns på esamverka.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Många av dessa riktlinjer är i sin tur baserade på World Wide Web Consortiums (W3C) och  Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

World Wide Web Consortium

W3C (World Wide Web Consortium) formulerar standard för bland annat HTML (HyperText Transfer Protocol) och CSS (Cascading StyleSheet).
Läs mer på W3C:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Web Accessibility Initiative

WAI (Web Accessibility Initiative) utarbetar riktlinjer för tillgänglighet och ser till att webbtekniken stöder tillgänglighet. De utvecklar också verktyg för att utvärdera och underlätta tillgänglighet samt bedriver utbildning och informationsspridning.