Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Park

Parker, lekplatser, grönområden och skogar

Örkelljunga Kommun har många gröna ytor. Kommunens parker och grönområden finns till för alla. Sogarna är milsvida och ger en fantastisk möjlighet till naturnära områden.
Kommunen förvaltar cirka 1 000 000 kvadratmeter mark som benämns park, parkmark eller natur, uppdelade i orterna Eket, Örkelljunga, Åsljunga, Skånes Värsjö och Skånes Fagerhult. Skogen omfattar cirka 460 hektar produktiv skogsmark.

Även de som inte är så rörliga ska ha möjlighet att nära bostaden och på andra ställen runt om i kommunen uppleva dofter, färger, ljud och lugn i utomhusmiljön.

Träd, planteringar och grönområden spelar en viktig roll även för miljön i kretsloppet, eftersom de tar upp koldioxid och levererar syre tillbaka. Samtidigt binder växtligheten effektivt föroreningar och bidrar till upptagning av vatten.

Renhållning

För att hålla rent och snyggt arbetar personalen och samarbetspartners året runt med att tömma papperskorgar och plocka skräp. Genom att kartlägga var människor rör sig mest, försöker vi förebygga så att skräpet inte hamnar i naturen, utan i papperskorgen. Observera att inga påsar med hushållssopor eller liknande får läggas i papperskorgarna.
Renhållningen på allmän platsmark, park, lekplatser och natur sker vid behov och hundlatrinkärlen töms en gång per vecka under hela året. Upptäcker du sopor och skräp på annat ställe än i våra kärl kan du göra en felanmälan.

Hundträck ska plockas upp. Det gör inte bara våra utemiljöer trevligare att vistas i utan förhindrar oönskad smittspridning mellan hundar. För detta finns det på olika ställen gratis hundpåsar. Dessa ska självklart läggas i närmaste sopkärl.

Lekplatser

Det finns sju (7)allmänna lekplatser i kommunen. I centrala Örkelljunga och Skånes Fagerhult finns tillgänglighets anpassade lekplatser.

Felanmälan

Upptäcker du fel kan du göra en felanmälan på kommunens hemsida.
www.orkelljunga.se Länk till annan webbplats.