Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Generellt om ledighet och frånvaro

Semesterresor eller liknande ska i första hand planeras till de lovdagar som finns under läsåret. Om en elev ändå behöver vara ledig från skolan ska vårdnadshavarna ansöka om ledighet, på blankett som finns att få på respektive skola eller i vår e-tjänstportal Länk till annan webbplats..

I de fall ledighet beviljas, faller det på vårdnadshavarnas och elevens ansvar att tillgodogöra sig den undervisning som sker under ledigheten. Därför måste eleven tillsammans med sina vårdnadshavare komma överens med lärarna om vilka uppgifter som ska utföras under ledigheten.

Några extra insatser från skolans sida för att i efterhand kompensera förlorad undervisning finns det inte resurser till.

Oplanerad frånvaro anmäls dagligen, via Infomentor (grundskola) Länk till annan webbplats. och
Skola24 (gymnasiet) Länk till annan webbplats..

För grundskolan
I grundskolan gäller skolplikt. En elev får dock beviljas ledighet för enskilda angelägenheter. Mentor får bevilja ledighet för högst 5 dagar under läsåret. Rektor får bevilja längre ledighet, dock högst 10 dagar per läsår med avdrag för de dagar som eventuellt har beviljats tidigare. Rektor får även bevilja längre ledighet, om synnerliga skäl finns.

För gymnasieskolan
Gymnasieskolan är frivillig men de elever som studerar där är skyldiga att delta i undervisningen. Rektor får bevilja ledighet dels för enskilda angelägenheter dels om det är nödvändigt för att utföra uppgifter i samband med gymnasial lärlingsanställning. Dessutom får rektor bevilja ledighet i mindre omfattning från vissa undervisningspass eller från annat skolarbete.