Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag -torsdag 8-12, 13-16


Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

BARN OCH UTBILDNING

Betyg

Elever i grundskolan får betyg första gången i slutet av höstterminen i årskurs 6. Sedan får eleven ett nytt betyg i slutet av varje termin fram till våren i årskurs 9 när slutbetyget sätts. Det är med slutbetyget elever söker vidare till gymnasieskolan.
Läs mer om bedömning och betyg Länk till annan webbplats.


Se filmen från Skolverket här. Länk till annan webbplats.

I Örkelljunga kan du utbilda dig hela vägen - från förskolan till högskolan. Vi har små skolor med ett lugnt och bra arbetsklimat.

Förskola och fritidshem

Vi är stolta över kvaliteten i våra förskolor och den naturnära miljön som vi kan erbjuda på nästan alla våra enheter. Vi garanterar plats för ditt barn inom tre månader. Fritidshem finns på samtliga F-6 skolor.

Grundskola

I Örkelljunga kommun finns sju grundskolor varav sex stycken har förskoleklass. Detta är fler än i de flesta kommuner med tanke på att elevunderlaget endast uppgår till cirka 900 elever. Våra högstadieelever går på Kungsskolan i Örkelljunga.

Gymnasieskola

I centralorten finns också vårt Utbildningscentrum, som förutom gymnasieskola även integrerar komvux och annan vuxenutbildning med bland annat ett modernt lärcenter som ger möjlighet till högskolestudier på distans.


Vi söker dig som vill arbeta som förskollärare och lärare

Se aktuella tjänster under Lediga jobb