Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Obligatorisk ventilationskontroll - OVK

Obligatorisk ventilationskontroll regleras i 8 kap. 25 § plan- och bygglagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 5 kap. plan- och byggförordningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och förordning (1991:1273) om funktionskontroll av ventilationssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Samhällsbyggnadsnämnden är tillsynsmyndighet och övervakar att den obligatoriska ventilationskontrollen efterlevs och att besiktningsmän utför arbetet med kontrollen korrekt.

Vem är ansvarig?
Byggnadens ägare är ansvarig att lagstiftningen följs.

Vem får utföra besiktningen?
Endast den besiktningsman som har behörighet och rätt behörighetsnivå får utföra funktionskontrollen. Du kan hitta behöriga besiktningsmän på Boverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Efter utförd besiktning
Vid varje besiktning ska funktionskontrollanten föra protokoll och redovisa resultat av kontrollen. Ett exemplar av protokollet ska funktionskontrollanten lämna till byggnadens ägare och ett exemplar ska skickas till:
Örkelljunga kommun, Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen, 286 80 Örkelljunga.

Intyget ska anslås
Ett särskilt intyg ska utfärdas av funktionskontrollanten om genomförd kontroll, där datum för kontrollen framgår. Intyget ska anslås av byggnadens ägare på en väl synlig plats i byggnaden, till exempel i trapphus eller entréer.