Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Skolskjuts

SKolskjuts

Här kan du läsa om regler och praxis kring skolskjutsverksamheten. Till exempel om vem som är berättigad till skolskjuts och vilka regler som gäller kring ansvar och säkerhet.

Riktlinjer för skolskjutsverksamheten

Skolskjutsinformationen innehåller även riktlinjer för hur samverkan mellan skola, entreprenörer, föräldrar och andra berörda ska fungera. Den är uppbyggd kring kapitel som behandlar olika frågeområden och bygger på aktuell lagstiftning eller beslut som fattats av utbildningsnämnden och gäller för just Örkelljunga kommun. Den lag som styr verksamheten är Skollagen och därutöver finns Förordningen om skolskjutsning och Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter om skolskjutsning.

Vad är skolskjuts?

Med skolskjuts avses transport av elev i förskoleklass, grundskola och gymnasieskola till och från skolan. Transporter av tillfällig natur, resor mellan hem och fritidshem, resor till simhall, studiebesök, teaterbesök med mera eller skjuts till och från lokaler för undervisning i slöjd, idrott etcetera är inte skolskjuts. Skolskjutsverksamheten i Örkelljunga kommun bedrivs med

  • Skolbussar (upphandlade skolskjutsar)
  • Skoltaxi
  • Ordinarie kollektivtrafik (busskort)