Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Psykisk ohälsa

Prästkrage

Psykiatriverksamheten är till för dig som har ett funktionshinder till följd av psykisk sjukdom. Kommunens psykiatriverksamhet är inriktad på boendestöd, daglig verksamhet och sysselsättning.

Psykisk funktionsnedsättning

Som psykisk funktionsnedsättning räknas den person som har allvarliga och långvariga psykiska besvär som medför att funktionsförmågan i boende, arbete och sysselsättning samt sociala relationer blivit nedsatt.

Kommunen bistår med hjälp

Genom den kommunala psykiatriverksamheten har du möjlighet att ansöka om insatser såsom boendestöd, daglig sysselsättning med mera.

Boendestöd

Boendestöd är ett personligt stöd som boendestödsgruppen hjälper till med. Syftet med detta stöd är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Boendestödet är inriktat på så kallat motiveringsarbete.

Träffpunkt Ankaret

Ankaret är en dagverksamhet som vänder sig till dig med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten ska ge en meningsfull sysselsättning, gemenskap och personligt stöd. Vi hjälper också till att skapa en god social samvaro. Ankaret finns på Södergården i Örkelljunga.

Att ansöka om hjälp

Du ansöker om insatser hos psykiatrihandläggaren inom individ- och familjeomsorgen. Handläggaren gör en utredning och fattar beslut utifrån dina behov. Du får ett skriftligt beslut som går att överklaga.

Sekretess

Verksamheten omfattas av sekretess, i enlighet med reglerna i offentlighets- och sekretesslagen (OSL).