Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Akut information

Om du behöver akut hjälp kan du kontakta följande myndigheter, mottagningar och jourtjänster.

Alarm 112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Polisen 114 14

114 14 är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmaste polismyndighet. Om du är utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-771 14 14.

Sjukvårdsrådgivningen 1177

Om du inte upplever att ditt problem är så akut att du behöver ringa 112, utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård, kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177. Du kan även gå in på 1177.se, sjukvårdsrådgivningens webbplats Länk till annan webbplats..

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Socialjour 042-10 68 69

När socialkontoret är stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger.

Psykiatrisk akutmottagning

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning som är regionövergripande och finns i Malmö. Kontaktuppgifter finns på Akutmottagningen inom psykiatrin, Region Skånes webbplats Länk till annan webbplats..

Barnens hjälptelefon - Bris 116 111

Till Bris kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

BRIS vuxentelefon

BRIS vuxentelefon om barn når du på 077-150 50 50. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.

UMO - din ungdomsmottagning på nätet

UMO:s webbplats Länk till annan webbplats. vänder sig till alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Sveriges alla regioner är med och betala för UMO.

Jourhavande kompis - Röda korset ungdomsförbundet

Alla barn och unga, oavsett bakgrund, har rätt att bli behandlade med respekt och få komma till tals. Du har rätt att bli lyssnad på om du vill prata om det som är viktigt för dig. Därför finns Röda Korsets jourhavande kompis, Röda korsets webbplats Länk till annan webbplats. till för dig! Chattjouren Jourhavande Kompis vänder sig till barn och ungdomar upp till 25 år. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst.

Krisgrupp - POSOM

POSOM-gruppen underlättar bearbetning av psykiska efterreaktioner hos enskilda individer och grupper som drabbats av en svår händelse.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för kvinnor som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren 116 006

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym (om du vill) och få stöd och information.

Giftinformation

Vid förgiftning kan du få råd via Giftinformationscentralens webbplats Länk till annan webbplats..