Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Förskola

Lekand barn

Förskolan är avsedd för barn i åldern 1-5 år. Om du är förälder och arbetar eller studerar så kan dina barn gå i förskolan. Barn till föräldrar som är arbetssökande har rätt till 15 timmar i veckan. Alla barn i åldern 3-5 år har rätt till plats i  Allmän förskola, oavsett föräldrarnas sysselsättning.

Förskolan erbjuder barnen en pedagogisk verksamhet där trygghet, fostran, omsorg och lärande bildar en helhet. I Örkelljunga kommun finns flera små förskolor, vilket innebär att ingen har långt till en förskola.

Förskolans uppgift är att lägga grunden för ett livslångt lärande. Den är ett stöd för familjerna i deras ansvar för barnens fostran, utveckling och växande samt organiserad så att den gör det möjligt för föräldrar att förvärvsarbeta eller studera.

Förskoleplats ska erbjudas "utan oskäligt dröjsmål", det vill säga normalt inom fyra månader efter det att föräldrarna har anmält att de behöver plats. I Örkelljunga kommun erbjuder vi dock plats inom tre månader i enlighet med vår servicegaranti.