Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Budget- och skuldrådgivning

Om du får problem med din ekonomi kan vi erbjuda dig kostnadsfri ekonomisk rådgivning.

Vi erbjuder denna tjänst i samarbete med Klippans Kommun men alla besök sker i Örkelljunga.

Budgetrådgivning

Budget- och skuldrådgivaren ger dig råd om hur din budget kan utformas så den passar just dina förutsättningar och kan tillsammans med dig se vilka möjligheter som finns för att förändra en svår privatekonomisk situation.

Du kan få hjälp med att räkna ut hur mycket du kan betala på dina skulder varje månad och råd om hur eventuella skuldproblem kan lösas. Målet med skuldrådgivningen är att dina betalningsproblem på sikt ska upphöra genom någon form av betalningsuppgörelse, som sker uteslutande genom frivilliga åtgärder. Du kan också få hjälp med att göra upp en budget och ta kontakt med fordringsägare.

Skuldsanering

Skuldsanering kan du få om du är så svårt skuldsatt att du inte på något sätt kommer att kunna betala dina skulder på många år och att det är skäligt med hänsyn till dina personliga och ekonomiska förhållanden. För att en skuldsanering ska kunna bli aktuell måste du vanligtvis försöka upprätta en betalningsuppgörelse med dina fordringsägare.

Du ansöker om skuldsanering hos Kronofogdemyndigheten. Budget- och skuldrådgivaren ger dig råd och stöd genom hela ansökningsprocessen. Det är Kronofogdemyndigheten som beslutar om du har rätt till skuldsanering. Om Kronofogdemyndigheten beslutar att du har rätt till skuldsanering har du också möjlighet att få råd och stöd av budget- och skuldrådgivaren under hela skuldsaneringsperioden.

Besöks- och telefontider samt adresser

Besökstider:
Enligt överenskommelse, främst torsdagar.

Besöksadress:
Alla besök görs i Ejdern-huset, på David Anders Gata 7 i centrala Örkelljunga. Det gäller även inlämnande av handlingar.

Postadress:
Örkelljunga kommun
Budget- och skuldrådgivning
286 80 Örkelljunga