Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Arbetsmarknadsenheten

Stöd till dig utan arbete

På Arbetsmarknadsenheten hjälper vi dig som av olika skäl har haft svårt att etablera dig på arbetsmarknaden. Vi arbetar i nära samverkan med Arbetsförmedlingen, ekonomiskt bistånd, Försäkringskassan, hälso- och sjukvården och näringslivet med flera.

Arbetsmarknadsenheten har som huvudsakligt mål att främja individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och bli självförsörjande på sikt. Målgruppen är kommuninvånare som av olika anledningar är arbetslösa och i behov av kompetenshöjande insatser.

Deltagarna erbjuds insatser såsom arbetsträning, motivations- och stödsamtal, kartläggning av resurser och hinder, hjälp med jobbansökan och ansökan till studier, arbetslivskontakter och praktik. Vårt mål är att hitta individuella lösningar för att stötta individen att närma sig självförsörjning genom arbete eller studier.

Få stöd av oss

För att få stöd av oss på arbetsmarknadsenheten behöver du bli anvisad via ekonomiskt bistånd eller Arbetsförmedlingen.

Pågående projekt och samarbeten

Den 1 januari 2023 startade den FINSAM-finansierade processen En Väg In där Örkelljunga kommun är processägare. Processen är en metodutveckling som bedrivs tillsammans med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen samt primärvården och psykiatrin i Region Skåne. Under processens period görs satsningar på individer som är i behov av samordnat stöd.

Arbete/sysselsättning/studier

Vi kan erbjuda praktik för de som inte har kommit in i eller har förlorat kontakten med arbetslivet. Vi har platser för arbetsprövning/arbetsträning inom enhetens egna verksamheter. Här utför vi en del montering, plock och paketering, i huvudsak till bygdens företagare, som är av den art att den inte konkurrerar med ortens industri. Vi erbjuder vägledning och stöd i att hitta utbildnings- och yrkesvägar.

Fixartjänst

Fixartjänsten är till för dig som är folkbokförd i kommunen och har ett funktionshinder eller är pensionär på grund av ålder eller sjukdom. Fixartjänster är vardagssysslor som man egentligen kan utföra själv men bör avstå ifrån på grund av risken att falla och skada sig. Dessa sysslor kräver ofta att man klättrar upp på stolar och stegar för exempelvis byta gardiner, glödlampor eller säkringar. Denna service är subventionerad av Örkelljunga kommun och kostar dig därför inget.

Ansökan om fixartjänst kan göras via E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats..

Det går även bra att ringa Kristian Nilsson 0435–553 95 för att ansöka.