Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Arbetsmarknadsenheten

Enheten för arbetsmarknad och integration har som huvudsakligt mål att främja individens möjligheter att få tillträde till arbetsmarknaden och bli självförsörjande på sikt. Målgruppen är personer mellan 18-64 år, både från kommunen och från Arbetsförmedlingen som av olika anledningar är arbetslösa och i behov av kompetenshöjande insatser.

Deltagarna erbjuds åtgärder såsom arbetsträning, motivations- och stödsamtal, kartläggning av resurser och hinder, jobbsökeriverksamhet, arbetslivskontakter och praktik. Eftersom alla människor har olika bakgrunder och förutsättningar är vårt mål att vi ska arbeta flexibelt och hitta individuella lösningar för att stötta individen att närma sig arbetslivet.

Arbete/sysselsättning/studier

Vi kan erbjuda praktik för de som inte har kommit in i eller har förlorat kontakten med arbetslivet. Vi har platser för arbetsprövning/arbetsträning inom enhetens egna verksamheter. Här utför vi en del montering, plock och paketering, i huvudsak till bygdens företagare, som är av den art att den inte konkurrerar med ortens industri. Vi erbjuder vägledning och stöd i att hitta utbildnings- och yrkesvägar.

Rehabilitering/habilitering

Inom rehabilitering/habilitering kan vi erbjuda:

  • Arbetsförmågebedömning/arbetsprövning/arbetsträning i vår produktion eller i annan individuellt utformad lösning.

Fixartjänst

Fixartjänsten är till för dig som är folkbokförd i kommunen och har ett funktionshinder eller är pensionär på grund av ålder eller sjukdom. Fixartjänster är vardagssysslor som man egentligen kan utföra själv men bör avstå ifrån på grund av risken att falla och skada sig. Dessa sysslor kräver ofta att man klättrar upp på stolar och stegar för exempelvis byta gardiner, glödlampor eller säkringar. Denna service är subventionerad av Örkelljunga kommun och kostar dig därför inget.

Ansökan om fixartjänst kan göras via E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats..