Aktuella projekt

På denna sida har vi valt att presentera ett urval av de projekt som kommunen arbetar med just nu. Det kan till exempel vara allt i från mindre vägarbeten och avstängningar till större byggnationer.

Publicerat 2017-04-03

Nya vattenledningar Bruksvägen i Örkelljunga

Vecka 14 påbörjas arbetet med att anlägga vattenledningar vid korsningen Bruksvägen – Forellstigen i Örkelljunga.

Publicerat 2017-04-03

Byte av avloppsbrunnar i Örkelljunga – Åsljunga

Flertal avloppsbrunnar kommer att bytas ut mellan sträckan gamla järnvägsbanken till längs med vägen Västra Spång.

Arbetet är under planering med en preliminär start runt maj/juni 2017.

Uppdaterad 2017-04-03

Vattenservis byten Sjökaptensvägen i Åsljunga

VA-enheten byter vattenserviser på Sjökaptensvägen i Åsljunga. Beräknat klart under våren 2017.

Vägen kommer att delvis stängas av. Vattentillförseln kommer även stängas av tidvis och samtliga längs vägen är informerade om arbetet.

VA-enheten arbetar med att minimera olägenheterna som uppstår.

Publicerat 2016-08-22

Fiberutbyggnad pågår i centrum

För mer information se vår nyhet "Arbete med fiberutbyggnad pågår i centrum

Utredning om felkopplingar av avloppsvattennätet

Som ett led i arbetet med att minska risken för översvämningar samt mängden ovidkommande vatten till reningsverk och pumpstationer har VA-enheten påbörjat ett arbete med att utreda felkopplingar och överläckage till avloppsvattennätet.

Dagvatten får inte tillföras avloppsvattensystemet då det onödigt belastar pump­stationer och reningsverk samt ökar risken för källaröversvämningar och brädd­ningar. Dag- och dräneringsvatten ska istället släppas till dagvattenledningar. I de fall dagvattenledningar inte finns i anslutning till fastigheten skall allt dagvatten tas omhand lokalt inne på fastigheten.

Arbetet med utredningen av avloppsvattennätet startade år 2008 i Skånes Värsjö och Åsljunga och är fortgående under 2016 med fokusering av områden i Skånes Värsjö. Efter att Skånes Värsjö har genomgåtts kommer fokuseringen att flytta sig till Åsljunga.

År 2014 gjordes en begränsad utredning i bostadsområdet Vången Örkelljunga.

År 2015 gjordes en större utredning i Skånes Fagerhult som har resulterat i åtgärder under 2016 vilka nu kommer att följas upp.

Under hösten 2016 kommer Eket att utredas för felkopplingar i avloppsvattennätet.