Aktuella projekt

På denna sida har vi valt att presentera ett urval av de projekt som kommunen arbetar med just nu.

Hälsoförskolan

Oväntat i Örkelljunga City

Projekt Åsljungasjön

Nedan finner du aktuella projekt från Samhällsbyggnadsförvaltningens enheter Gata/Park och Vatten och avlopp. Det kan till exempel vara allt i från mindre vägarbeten och avstängningar till större byggnationer.

Publicerat 2017-07-13

Belysningsåtgärder vid cykelväg och övergångsställen

Cykelvägen i Åsljunga, från viadukten vid slakteriet upp till Vildsvinsbutiken, kommer att få belysning i form av 65 ljuspunkter längs hela sträckan. Arbetet kommer att utföras under augusti till september.

Sex stycken övergångsställen i centrala Örkelljunga kommer att belysas av särskilt anpassade armaturer. Övergångsställena lyses upp både för fotgängare och cyklister med framför allt för bilister. Allt för en ökad trafiksäkerhet. Arbetet kommer att utföras under augusti.

Publicerat 2017-07-13

Ny skolgård på Beringskolan!

Skolgården på Beringskolan kommer att förses med konstgräsplan, en ny högre rutschbana, samlingsplatser med bänkar och bord mm. Ny asfalt ska läggas på skolgården, grönytorna kommer att göras i ordning och ett bollplank kommer att sättas upp. Arbetet påbörjas under sommaren och förväntas vara klart framåt hösten.

Nypreparerade gång- och cykelvägar

Gång- och cykelvägen längs Kornettvägen, från Valthornets förskola och söderut, ska prepareras med nytt och hårdare grusmaterial. Arbetet sker under juli.

Även gång- och cykelvägar vid Hjälmsjöstrandsområdet och Skytteparksområdet ska prepareras med nytt och hårdare grusmaterial. Arbetet sker under juli.

Lekplatser ses över

På lekplatserna på Tockarps skola, Beringskolan, Förskolan i Eket samt vid Nya torg ska besiktningsanmärkningar åtgärdas under hösten med nytt material.

Publicerat 2017-07-10

Förbättringsarbeten gång- och cykelväg

Samhällsbyggnadsförvaltningen har påbörjat arbeten som berör gång- och cykelvägen från vägkorsningen vid Kyrkskolan via Lycksta fram till Hjälmsjö. Syftet är att förbättra trafiksäkerheten och skapa en modern gång- och cykelväg med en del andra trevliga nyheter för att berika användningen.

Bland annat kommer belysningen att bytas ut för större delen av sträckan och asfaltering kommer också att utföras längs med sträckningen.

Arbetet kommer att innebära störningar för trafikanter under arbetets gång. En del sträckor kommer till exempel att sakna belysning under en kortare period.

Publicerat 2017-04-03

Tryckhöjande åtgärder på Friluftsvägen – Åsljunga

För att höja vattentrycket till boende på Friluftsvägen i Åsljunga lägger VA-enheten en ny vattenledning från närmaste tryckstegringsstation. Vägen kommer att vara svårframkomlig och vattnet kan stängas av tillfälligt vid ledningsarbeten.

Arbetet pågår från och med maj 2017 och preliminärt färdigt under hösten 2017.

Publicerat 2017-04-03

Byte av avloppsbrunnar i Örkelljunga – Åsljunga

Flertal avloppsbrunnar kommer att bytas ut mellan sträckan gamla järnvägsbanken till längs med vägen Västra Spång.

Arbetet är under planering med en preliminär start sommaren 2017.

Publicerat 2016-08-22

Fiberutbyggnad pågår i centrum

För mer information se vår nyhet "Arbete med fiberutbyggnad pågår i centrum